
- Wat valt onder de schadevergoeding?
- Eenzijdig verkeersongeval
- Kop-staartbotsing
- Ongeval met een fietser of voetganger
- Verkeersongeval onder werktijd
- Aanrijding met een stilstaande auto
- Verzekeringen schadevergoeding auto-ongeluk
- Algemene overwegingen bij een schadevergoeding na een auto-ongeluk
- Waar kunnen we u bij helpen?
Wat valt onder de schadevergoeding?
De schadevergoeding na een auto-ongeluk omvat een vergoeding voor alle kosten en schade. Dit kan bijvoorbeeld schade aan eigendommen of gederfde inkomsten betreffen. Daarnaast bevat de schadevergoeding smartengeld voor eventuele immateriële schade.
Meestal worden uw advocaatkosten door de aansprakelijke partij vergoed, waardoor juridische bijstand doorgaans kosteloos is. Door een letselschadedeskundige in te schakelen, kunt u er zeker van zijn dat uw belangen goed worden behartigd.
Eenzijdig verkeersongeval
Een eenzijdig verkeersongeval betreft een situatie waarin slechts één voertuig betrokken is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een bestuurder de controle over zijn voertuig verliest en tegen een object botst, zoals een boom, lantaarnpaal of vangrail. Wanneer slechts één weggebruiker schade oploopt bij een ongeval, betekent dit niet altijd dat het een eenzijdig ongeval betreft. Een andere weggebruiker kan bijvoorbeeld de aanrijding met een boom, vangrail of ander object hebben veroorzaakt. In dat geval is er geen sprake van een eenzijdig ongeval, aangezien er meer dan één weggebruiker bij betrokken is. Schadevergoeding bij eenzijdige verkeersongevallen kan complex zijn, omdat er geen andere partij is die aansprakelijk kan worden gesteld. In het geval van een eenzijdig ongeval is de bestuurder meestal zelf aansprakelijk. Dit betekent dat eventuele schade aan het voertuig en lichamelijk letsel van de bestuurder gedekt moeten worden door de eigen verzekeringspolis, mits deze dekking biedt voor dergelijke schade. Dit kan via een allrisk autoverzekering of een beperkte cascoverzekering. De bestuurder zal doorgaans te maken krijgen met het eigen risico bij het indienen van een verzekeringsclaim. Daarnaast kan het claimen van schade invloed hebben op de no-claimkorting, wat kan leiden tot hogere premies in de toekomst. In sommige gevallen kan de bestuurder ook aansprakelijk worden gesteld voor schade aan eigendommen van derden, zoals eigendommen van de gemeente of privé-eigendommen. Als de bestuurder zelf letsel heeft opgelopen, kan hij of zij mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding uit een ongevallenverzekering voor inzittenden of een schadeverzekering voor inzittenden. Deze vergoedingen kunnen medische kosten, revalidatiekosten en inkomensverlies dekken. Bij eigen schuld vergoedt een aansprakelijke verzekeraar slechts een deel van de schade van de bestuurder of een passagier/inzittende. Ook kan een passagier zelf eigen schuld hebben aan een deel van zijn of haar schade. Dit betekent dat de passagier een deel van de schade zelf heeft veroorzaakt of had kunnen voorkomen. Dergelijke schade wordt niet vergoed. Voorbeelden van eigen schuld van passagiers zijn onder andere: het niet dragen van een gordel, het weten dat de bestuurder alcohol heeft gedronken of het weten dat de bestuurder geen rijbewijs heeft.
Kop-staartbotsing
Een kop-staartbotsing is een veelvoorkomend type ongeval waarbij een voertuig van achteren wordt aangereden door een ander voertuig. Deze ongevallen kunnen variëren van lichte aanrijdingen tot ernstige botsingen die aanzienlijke schade en letsel veroorzaken.Bij kop-staartbotsingen is de bestuurder van het achteropkomende voertuig meestal aansprakelijk. Dit komt doordat deze bestuurder geacht wordt voldoende afstand te houden en tijdig te kunnen remmen om een botsing te voorkomen. De achteroprijder is niet aansprakelijk als de voorgaande bestuurder remt zonder verkeersnoodzaak. De bestuurder van het voorste voertuig kan een schadeclaim indienen bij de verzekering van de achteropkomende bestuurder. De schadevergoeding kan zowel materiële schade (zoals reparatiekosten van het voertuig) als immateriële schade (zoals letselschade en gederfde inkomsten) omvatten. Een whiplash is een veelvoorkomende verwonding bij kop-staartbotsingen. Deze blessure kan langdurige gevolgen hebben en vereist vaak medische behandeling en fysiotherapie. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen en moeten worden verhaald op de aansprakelijke partij. Andere mogelijke vormen van letsel zijn kneuzingen, botbreuken en hersenschuddingen. Voor een letselschadeclaim is het noodzakelijk dat een arts uw letsel vaststelt en vastlegt. Bezoek daarom altijd een arts na een kop-staartbotsing. Wie er verantwoordelijk is, wordt bepaald door de omstandigheden van het incident. Degene die een schadevergoeding eist, moet de schuld van de tegenpartij kunnen bewijzen. Het verzamelen van verklaringen (neem direct contact op met mogelijke getuigen zodat u hun contactgegevens kunt krijgen!), het invullen van het schadeformulier, en het nemen van foto’s is belangrijk om het recht op schadevergoeding aan te tonen. Bij het verhalen van schade na een achteraanrijding wordt de verzekeraar van de achterop rijdende partij aangesproken. Indien de verzekeraar de aansprakelijkheid betwist, zal een letselschadespecialist trachten deze alsnog te bevestigen door middel van overleg en eventueel juridische procedures.
Ongeval met een fietser of voetganger
Bij een ongeval tussen een auto en een fietser of voetganger is de situatie vaak ernstiger vanwege de kwetsbaarheid van de fietser of voetganger. Deze ongevallen vereisen een zorgvuldige aanpak om ervoor te zorgen dat de rechten van de zwakkere verkeersdeelnemers worden beschermd. In Nederland geldt een bijzondere regeling voor ongevallen waarbij fietsers of voetgangers betrokken zijn (artikel 185 Wegenverkeerswet). De automobilist is vrijwel altijd (ten minste deels) aansprakelijk, tenzij deze kan aantonen dat het ongeval door overmacht is veroorzaakt. Dit komt voort uit de bescherming die de wet biedt aan kwetsbare verkeersdeelnemers. Uit jurisprudentie rondom artikel 185 blijkt dat als er sprake is van een ongeluk tussen een motorrijtuig en een kind jonger dan 14 jaar, de gemotoriseerde weggebruiker aansprakelijk is voor 100%. Bewijs van de schuld van de automobilist is niet nodig. De schadevergoeding kan bestaan uit medische kosten, inkomensverlies en smartengeld. Daarnaast kan er een vergoeding zijn voor aanpassingen aan de woning of het voertuig, mocht de fietser of voetganger blijvend letsel oplopen. In ernstige gevallen kunnen deze kosten enorm oplopen, vooral als er langdurige zorg en revalidatie nodig is. Een veelvoorkomend type ongeval tussen auto’s en fietsers is het dode hoek ongeval. Hierbij ziet de automobilist de fietser niet bij het afslaan. Deze ongevallen kunnen ernstige letsels tot gevolg hebben en leiden tot aanzienlijke schadeclaims.
Neem vandaag nog contact op
Boek hier een gratis consult
Bij Dolderman Letselschade zijn we toegewijd om voor uw rechten te vechten en u te helpen navigeren door de complexiteit van het letselschaderecht.
Verkeersongeval onder werktijd
Verkeersongevallen tijdens werktijd kunnen ingrijpende gevolgen hebben, zowel fysiek als juridisch. Voor veel werknemers is autorijden een essentieel onderdeel van hun dagelijkse werkzaamheden, of ze nu bezorgers, buitendienstmedewerkers of chauffeurs zijn. Wanneer zo’n rit resulteert in een ongeval, is het van cruciaal belang om te begrijpen welke rechten u heeft en hoe u deze kunt beschermen. Als u als werknemer tijdens werktijd betrokken raakt bij een verkeersongeval, kan uw werkgever mogelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade die u heeft geleden. Dit is met name het geval als u op dat moment werkgerelateerde taken uitvoerde of zich in opdracht van uw werkgever op de weg bevond. Werkgevers hebben de wettelijke verplichting om een veilige werkomgeving te bieden, inclusief veilig transport voor hun werknemers. Dit omvat het verstrekken van veiligheidsrichtlijnen, passende voertuiginspecties en indien nodig rijvaardigheidstrainingen. Als u betrokken raakt bij een verkeersongeval op weg naar uw werk of terug naar huis van uw werk, geldt over het algemeen niet dat dit onder werktijd valt. In deze gevallen is de werkgever doorgaans niet aansprakelijk voor de geleden schade of voor eventuele veroorzaakte schade. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld wanneer u chauffeur bent van een carpoolbusje, wanneer u na of voor het werk nog zakelijke taken uitvoert zoals het bezorgen van post of het afleveren van items bij een klant of wanneer u een bedrijfsvoertuig gebruikt tijdens een oproepdienst. In deze situaties kan er wel sprake zijn van een verkeersongeval onder werktijd. Als u als medewerker gewond raakt bij een verkeersongeval tijdens werktijd, heeft u recht op bepaalde vergoedingen en schadevergoedingen. Dit omvat medische kosten, verlies van inkomen als gevolg van arbeidsongeschiktheid en mogelijk een vergoeding voor immateriële schade zoals pijn en leed. Het is belangrijk om deze rechten te kennen en te begrijpen hoe u ze kunt laten gelden. Het vaststellen van aansprakelijkheid bij verkeersongevallen kan complex zijn, vooral wanneer het gaat om werkgerelateerde situaties. Het kan nodig zijn om juridische stappen te ondernemen om de verantwoordelijkheid vast te stellen en een eerlijke vergoeding te verkrijgen voor uw schade. Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat kan u helpen bij dit proces door juridisch advies te geven, uw zaak te vertegenwoordigen en te onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen. In geval van een verkeersongeval onder werktijd is het cruciaal om snel en effectief te handelen om uw rechten te beschermen en de nodige ondersteuning te krijgen. Door goed geïnformeerd te zijn over uw rechten en door samen te werken met deskundigen op het gebied van letselschade, kunt u de beste kans hebben op een rechtvaardige vergoeding voor uw schade en verliezen.
Voor werkgevers is het verstandig om een WEGAM-verzekering of WEGAS-verzekering (werkgeversaansprakelijkheid (motorrijtuigen)) af te sluiten. Een WEGAM-verzekering biedt dekking voor letselschade van werknemers bij een ongeval met een motorrijtuig, zelfs als de werknemer schuld heeft aan het ongeval. Deze verzekering dekt ook de schade van de werknemer als deze een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is. Een WEGAS-verzekering dekt letselschade van werknemers die deelnemen aan het verkeer per fiets of te voet. Het is belangrijk voor werkgevers om ook deze kwetsbare verkeersdeelnemers goed te beschermen. Een verkeersongeval tijdens werktijd wordt beschouwd als een arbeidsongeval. Als werkgever bent u verplicht om een arbeidsongeval of verkeersongeval waarbij blijvend letsel is opgetreden, dat heeft geleid tot ziekenhuisopname of overlijden, te melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Indien uw werknemer (tijdelijk) niet kan werken als gevolg van het ongeval, dient u dit te melden bij het UWV. Daarnaast is het noodzakelijk dat de werkgever eventuele schade meldt aan zijn verzekeraar. Wanneer een werknemer betrokken is bij een verkeersongeval tijdens werktijd, is het raadzaam om goed op de hoogte te zijn van de vereiste procedures. De werkgever kan de aansprakelijkheid afwijzen indien er overtuigend bewijs is dat de werknemer bewust roekeloos heeft gehandeld of opzettelijk het ongeval heeft veroorzaakt. In gevallen waarin aantoonbaar sprake is van alcohol- of drugsgebruik door de werknemer, kan eveneens aansprakelijkheid worden afgewezen. De bewijslast ligt bij de werkgever, maar in de praktijk wordt bewuste roekeloosheid of opzet van een werknemer zelden door rechters erkend.
Aanrijding met een stilstaande auto
Een aanrijding met een auto tegen een stilstaande auto, zoals een geparkeerd voertuig, lijkt misschien een eenvoudig voorval, maar kan toch complexe schadevergoedingszaken met zich meebrengen, vooral als er sprake is van betwisting over de omstandigheden van het ongeval. De aansprakelijkheid ligt bij de bestuurder die tegen het stilstaande voertuig is aangereden. Deze bestuurder is verplicht om de schade te vergoeden. Dit gebeurt meestal via de WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) van de aansprakelijke bestuurder. De eigenaar van de stilstaande auto kan een claim indienen voor de reparatiekosten van het voertuig. Als de eigenaar van de stilstaande auto ook letselschade heeft opgelopen (bijvoorbeeld door aanwezigheid in het voertuig op het moment van de aanrijding), kan hiervoor ook een schadevergoeding worden geëist. In sommige gevallen kan er discussie ontstaan over de vraag of de stilstaande auto correct geparkeerd stond. Als de auto illegaal of op een gevaarlijke manier geparkeerd stond, kan dit invloed hebben op de aansprakelijkheid. In dergelijke gevallen kan juridische bijstand nodig zijn om de situatie te beoordelen en de juiste schadevergoeding te bepalen. Dit is het geval wanneer er een gevaarlijke situatie in het leven is geroepen door een fout geparkeerde auto. Zo is parkeren binnen 5 meter van een kruispunt verboden. Ook parkeren op een voorrangsweg buiten de bebouwde kom is verboden. Deze regels hebben als doel de verkeersveiligheid te bevorderen en hebben daarom invloed op de aansprakelijkheid bij deze vorm van een botsing. Ook het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep heeft als doel onveilige situaties door stilstaande auto’s te voorkomen. Als in strijd met deze regels geparkeerd wordt of stilgestaan, kan er sprake zijn van gevaarzetting. Wanneer er verkeerd is geparkeerd zonder dat er sprake is van gevaarzetting, kan de schade niet verhaald worden op de stilstaande of geparkeerde auto.
Verzekeringen schadevergoeding auto-ongeluk
De dekking van een schadevergoeding verschilt per verzekering:
- WA-autoverzekering dekt alleen schade die u toebrengt aan anderen (het dekt enkel de aansprakelijkheid).
- Een WA+ (beperkt casco) autoverzekering biedt meer dekking dan de WA-verzekering. Met deze verzekering wordt ook sommige schade aan uw auto, zoals diefstal, brand, stormschade, hagelschade, ruitschade en schade door loslopende dieren verzekerd.
- De allrisk autoverzekering dekt naast de aansprakelijkheid ook schade aan uw eigen auto.
- Een ongevallen inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden van een bestuurder van een auto of de passagiers.
- Een schade-inzittendenverzekering dekt alle schade van bestuurders en passagiers.
Algemene overwegingen bij een schadevergoeding na een auto-ongeluk
Bij alle genoemde scenario’s zijn er enkele algemene overwegingen die van belang zijn bij het behandelen van schadevergoedingszaken:
- Verzekeringsdekking: het is essentieel om de verzekeringspolissen van alle betrokken partijen zorgvuldig te beoordelen. Verschillende soorten verzekeringen, zoals WA, beperkt casco en allrisk, bieden uiteenlopende dekkingen voor materiële en immateriële schade. Het is belangrijk om te weten welke verzekering welke schade dekt en hoe claims moeten worden ingediend.
- Juridische bijstand: in complexe schadevergoedingszaken is juridische bijstand vaak noodzakelijk. Advocaten kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid, het berekenen van de schadevergoeding na het auto-ongeluk en het indienen van claims. Ze kunnen ook onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen om een eerlijke compensatie te verkrijgen voor hun cliënten.
- Bewijslast: het verzamelen van bewijs is cruciaal bij schadevergoedingszaken. Dit kan bestaan uit politierapporten, getuigenverklaringen, medische rapporten en foto’s van de plaats van het ongeval. Het bewijzen van schuld en schade is essentieel voor een succesvolle claim. Bewijs kan ook bestaan uit bijvoorbeeld videobeelden van dashcams of beveiligingscamera’s.
- Onderhandelingen: veel schadevergoedingszaken worden buiten de rechtbank om geregeld via onderhandelingen tussen de betrokken verzekeringsmaatschappijen en advocaten. Een effectieve onderhandeling kan leiden tot een eerlijke en snelle compensatie voor de getroffen partij. Het vermijden van een rechtszaak kan ook kosten en tijd besparen.
- 5. Wettelijke termijnen: het is belangrijk om de wettelijke termijnen voor het indienen van schadeclaims in acht te nemen. In Nederland is de verjaringstermijn voor het indienen van een schadeclaim doorgaans vijf jaar na het moment dat de schade is ontdekt.
Dolderman Letselschade
Baanbrekende rechtspraak PTSS
Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij letselschade moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van letselschade, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op iets veel belangrijkers… Een nieuw begin.
Gratis zaak evaluatie
Via onderstaand formulier kunt u een adviesgesprek aanvragen. Wij verzoeken u de velden zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw adviesgesprek spoedig kunnen inplannen.
Stap 1
Dien uw claim in
Met een gratis evaluatie van uw zaak is het eenvoudig om een claim in te dienen bij DLSA.
Stap 2
Wij ondernemen actie
Ons toegewijde team begint met het evalueren en onderzoeken van uw claim.
Stap 3
Wij strijden voor u
Als we de zaak aannemen, strijden wij voor de resultaten die u verdient.
Laatste nieuws
Blogs
Aanrijding tussen auto en bromfiets
Waar kunnen we u bij helpen?
Als een aanrijding plaatsvindt tussen twee auto’s zal bepaald moeten worden wie schuldig is aan het ongeval. Met andere woorden, welke bestuurder heeft de verkeersregels overtreden. Bekende regels zijn: ’rechts heeft voorrang’, ‘rechtdoor heeft voorrang op afslaand verkeer’ en ‘voldoende afstand bewaren op voorligger’.
De verkeersdeelnemer die zich niet aan de verkeersregels houdt, is meestal ook aansprakelijk voor de letselschade na een auto-ongeluk. Onderzoek zal moeten uitwijzen wie een verkeersovertreding is begaan. De partij die schadevergoeding eist zal moeten bewijzen dat de ander aansprakelijk is.
Onze advocaten kunnen u hiermee helpen. Ons eerste advies is gratis.
In de praktijk komt het vaak voor dat beide bestuurders een verkeersfout hebben gemaakt. De schuld en dus ook de schadevergoeding zal dan verdeeld moeten worden.
Het is dus erg belangrijk dat u na een ongeval nauwkeurig vastlegt wat er is gebeurd. Maak foto’s, noteer de naam van de tegenpartij en getuigen en vul het schadeformulier zo goed mogelijk in.
De automobilist kan zijn schade pas vergoed krijgen, als duidelijk is dat het auto-ongeluk is veroorzaakt door de schuld van de tegenpartij.
Huisbezoek mogelijk. Heeft u letsel door een auto-ongeluk en kunt u daardoor niet naar ons advocatenkantoor komen? Het is mogelijk dat een letselschade expert u thuis bezoekt. Klik hier voor het maken van een afspraak.
Om een schadevergoeding te kunnen claimen moet allereerst de tegenpartij aansprakelijk worden gesteld. Het slachtoffer moet bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het auto-ongeluk.
Na de erkenning van de aansprakelijkheid kan het slachtoffer een schadevergoeding krijgen. Het slachtoffer moet bewijzen dat hij medisch letsel door het ongeluk heeft. Ook moet het slachtoffer bewijzen dat hij door het ongeval extra kosten moet maken en inkomsten mist.
Schadevergoeding claimen is een ingewikkelde juridische procedure vol met valkuilen.
De schadevergoeding berekenen
Als de veroorzaker van de aanrijding (meestal zijn verzekeraar) de aansprakelijkheid heeft erkend, dan kan een schadevergoeding worden geëist. De zogenaamde schaderegelingsfase vangt dan aan. In deze fase moeten een groot aantal werkzaamheden worden verricht voor een succesvolle schadeclaim:
- De financiële schade (en het bewijs) moet worden verzameld;
- De medische ongevalgevolgen moeten in kaart worden gebracht;
- Berekenen van de hoogte van de schadevergoeding;
- Schadeclaim indienen bij de tegenpartij;
- Onderhandelen over de uiteindelijke schadevergoeding.
De schadeposten
Als de aansprakelijkheid voor de botsing is erkend, dan moeten alle kosten, gemiste inkomsten en het smartengeld welke door de botsing zijn veroorzaakt, betaald worden. De hoogte van de uiteindelijke schadevergoeding hangt af van diverse factoren; de letselschade-bedragen die worden uitgekeerd zijn afhankelijk van de schadeposten van het slachtoffer.
Schadeposten waarmee slachtoffers van een aanrijding vaak mee te maken hebben zijn:
- Medische kosten;
- Reiskosten;
- Kosten huishoudelijke hulp;
- Gemiste inkomsten;
- Smartengeld.
Huisbezoek mogelijk! Kunt u door uw lichamelijke klachten niet naar ons advocatenkantoor komen, dan komt een van onze letselschade advocaten u thuis bezoeken. Direct contact voor een afspraak?
Kosten letselschade advocaat
Als de aansprakelijkheid door de schuldige is erkend, dan moeten ook de advocaatkosten worden betaald. Juridische hulp van een letselschade advocaat hoeft u dus niets te kosten!
Dolderman Letselschade advocaat werkt overigens ook op pro deo basis en we geven altijd gratis advies aan slachtoffers van een aanrijding. Met ingang van 1 januari 2014 bestaat ook de mogelijkheid om op no cure no pay te werken.
Onze letselschadeadvocaten claimen dagelijks schadevergoeding na een auto-ongeluk. Wij nemen de gehele procedure uit uw handen.
Heeft u pijn of klachten na het auto-ongeluk? Onze letselschadeadvocaten berekenen hoeveel schade u kunt claimen. Onze claim valt vaak hoger uit dan het aanbod wat de verzekeraar u doet. Wij streven voor onze cliënten altijd naar de maximale schadevergoeding, zodat u in de toekomst niet met schade blijft zitten.
Een aanrijding van achteren of een kop-staart botsing is de meest voorkomende botsing tussen auto’s. De schade van een aanrijding van achteren kan variëren van blikschade tot ernstig blijvend letsel. Veel voorkomend letsel bij slachtoffers van een aanrijding van achteren zijn:
- Nekpijn:
- Hoofdpijn;
- Rugpijn;
- Whiplash.
Bij een achterop botsing is de automobilist die achterop is geklapt meestal ook aansprakelijk en draait dan ook op voor de schade van het slachtoffer.
Wilt u meer lezen over “van achteren aangereden”.
Gratis letselschade advies. Wilt u gratis juridisch advies of wilt u direct één van onze letselschade advocaten inschakelen? Stuur een bericht. Wij berekenen uw huidige- en toekomstige schade. Vervolgens dienen wij de schadeclaim bij de tegenpartij in. Klik op de link en vertel ons wat er is gebeurd.
Ernstig lichamelijk letsel zoals dwarslaesie, amputatie, hersenletsel of botbreuken hebben blijvende gevolgen voor het slachtoffer. Levenslang zal een slachtoffer extra kosten moeten maken in verband met zijn letselschade. Ook is vaak sprake van inkomensverlies omdat het slachtoffer niet meer kan werken.
Dolderman Letselschade Advocaten werkt met een team van specialisten om ervoor te zorgen dat een slachtoffer zijn volledige schade vergoed krijgt. Wij schakelen deskundigen in om uw huidige- en toekomstige letselschade te berekenen.
Letselschade na een auto-ongeluk? Schakel de juiste juridische hulp in. Klik hier, vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.
Een kettingbotsing komt meestal voor op de snelweg. Plotselinge filevorming of een moment van onoplettendheid kan al snel leiden tot een botsing waarbij meerdere auto’s of vrachtwagens zijn betrokken.
Over het algemeen is de bestuurder die achterop de andere auto klapt aansprakelijk voor de schade.
Het claimen van letselschade na een auto-ongeluk is een ingewikkelde juridische procedure. Vaak ligt de verzekeraar van de tegenpartij dwars. Er ontstaat discussie met de verzekeraar over de hoogte van de schade.
Veel voorkomende twistpunten zijn:
- De verzekeraar weigert de aansprakelijkheid te erkennen;
- De relatie tussen de klachten en het ongeval wordt ontkend;
- De hoogte van de schade wordt bestreden.
Wij kunnen u helpen met het claimen van een rechtvaardige schadevergoeding. Indien noodzakelijk, leggen wij uw zaak aan de rechter voor.
- Heeft u juridische hulp nodig omdat u n.a.v. een auto-ongeluk wordt geconfronteerd met letselschade? Profiteer van onze ervaring met het claimen van schade. Wij zijn lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten, dus de kwaliteit van ons letselschadetraject is gegarandeerd goed.
- Wij claimen een volledige compensatie voor uw letselschade;
- Wij nemen uw zorgen uit handen en begeleiden u door het hele proces;
- Pro deo advocaat of no cure no pay mogelijk.
Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval, komt er veel op u af. U kunt vragen hebben over de behandeling van uw dossier, de kosten van een letselschadeadvocaat, geschillen met de verzekeraar, de vergoeding van het eigen risico, de aansprakelijkheid van uw werkgever, etc.
Klik hier en bekijk de meest gestelde vragen. Zodoende raakt u goed geïnformeerd.
Team
Ontmoet onze deskundigen
Wat wij bieden
Onze Specialismen
Juridische vertegenwoordiging voor een breed scala aan praktijkgebieden
Wij vechten om u te geven wat u verdient.
Uitspraken en schikkingen
We willen het niet alleen goed doen; we willen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben en dat de beklaagden echte verantwoordelijkheid dragen.








